Grote meubels online kopen – waar op te letten

Kleding en ook steeds meer huishoudelijke goederen kopen we steeds vaker online. Dit is de afgelopen jaren steeds normaler en makkelijker geworden. De goederen worden zo afgeleverd op de deurmat en je kan vaak ook redelijk makkelijk retourneren bij online bestellingen. Maar, hoe werkt dit met grotere meubels? Gaat dit ook zo makkelijk? Er zijn nogal wat zaken om op te letten als je online je meubelen verkoopt. Als de website van je leverancier onduidelijk is, twijfel dan ook niet de klanten service te bellen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De grootte van de stukken

Zodra je grotere stukken gaat kopen, loop je het risico dat het wellicht je huis niet in past. Grote meubels zoals kasten, bedden, baden en tafels zijn soms lastig het huis binnen te krijgen. Let met deze meubels op de breedte van je deur, en of de goederen uit elkaar te halen zijn.

Op welke verdieping woon je?

Grote meubels worden vaak alleen op de begane grond bezorgd. Het kan zijn dat ze niet in de lift passen, of zelfs moeilijk door het trapgat gaan. Daarbij komt ook dat de doorgang vrij gemaakt moet zijn van enige rommel of obstakels. Sommige bedrijven vragen zelfs een toeslag per etage – lees dus goed de algemene voorwaarden voordat je iets besteld. Soms moet je deze vooraf betalen, soms aan het transport bedrijf. Zorg dat hier  geen conflicten over ontstaan.

Kan je hulp krijgen?

Bij sommige bedrijven zal de chauffeur alleen zijn tijdens bezorging. Vooral met grote goederen kan het zijn dan hij de goederen niet alleen kan tillen. Dit hoeft niet eens zozeer aan het gewicht te liggen, maar vaak zijn de goederen gewoonweg te groot voor 1 persoon. Als jij of iemand die je kan helpen, de chauffeur kan assisteren met tillen, is de kans groter dat de chauffeur je zal helpen de goederen op de gewenste plek te krijgen.

Het retourneren van grotere meubels

Ook het retourneren van grotere meubels zoals banken en tafels ligt iets ingewikkelder. Sommige leveranciers zullen je hiervoor kosten in rekening brengen, maar dit moeten ze wel van tevoren aangeven. Weer geldt, dat als je op een etage woont, dat dit extra kan kosten. Voor een overzicht kun je hier kijken.