Badkamers online kopen, hoe doe je dat?

De badkamer is wellicht niet de eerste ruimte in je huis waar je over denkt om hem online te bestellen. Er zijn dan ook verschillende onderdelen in dit process, waarbij sommige processen iets geschikter zijn om online te doen dan anderen.

Online oriënteren op je badkamer

Dit is de meest logische activiteit die je online kan doen. Er zijn honderden, zo niet duizenden sites waar je inspiratie op kan doen, meubels van verschillende leveranciers kan vergelijken. De douche, badkamerkast, toiletbril, kranen, handdoekenrekjes, douchegordijn en nog heel veel meer – je kan je lol op! Het maakt het niet altijd makkelijk om je weg te vinden door de hoeveelheid aan beschikbaren spullen. Zoek daarom een website waar je een verlanglijstje kan maken zodat je niet vergeet waar je die leuke badkamerset hebt gezien!

Online je badkamer ontwerpen

Je badkamer zelf ontwerpen vanuit je luie stoel ligt misschien niet zo voor de hand, maar kan wel tegenwoordig. Het is ook nog eens erg leuk om te doen! Het kan in 2D badkamer planner, of iets gecompliceerder in 3D. Soms moet je de programmatjes downloaden, andere keren kan het in je browser. Als je hier niet uitkomt, kan je alsnog naar de winkel, waar het verkopend personeel je kan helpen met de indeling van je badkamer en de verschillende merken en soorten materiaal er beschikbaar zijn. Wat wel leuk is, om zelf al met een schets te komen van je online planner, zodat je al wat materiaal hebt om over te praten!

Online je badkamer bestellen

Als je precies weet wat je waar wil bestellen, is het tijd om te bestellen. Meestal wordt alles binnen een paar dagen kosteloos bezorgd. Het enige risico dat je hebt met het online bestellen van de spullen die je in je badkamer zal gebruiken, zoals douchewanden, een bad of een wastafel, is dat ze meer breekbaar zijn dan andere stukken zoals stoelen of tafels. Zorg dat je duidelijk in de algemene voorwaarden van je leverancier kan zien wie er aansprakelijk is voor potentiële beschadiging tijdens transport. Check ook goed de meubel retourvoorwaarden, die willen nog wel eens verschillen.

Veel plezier met het ontwerpen en inrichten van je badkamer!